Jullov.

Äntligen! Igår skrev jag i vilket fall den dumma tentan. Jag kunde hälften av uppgifterna vilket gör det lite jobbigt. Alltså inget definitivt om jag klarade den eller inte. Men det visar sig (förhoppningsvis före omtentan bara).

Är det inte typiskt att man vaknar tidigt när man äntligen ska få sova? Så hemskt är det inte ändå. Uppsala är så oerhört fint just nu. Blått, vitt och grått. Fast den trevliga gråa.

Igår efter tentan skulle vi äta på nation för att fira oss själva och jullovet. Det var inte bara vi som ville få ett bord på en nation, sådär sista dagen innan jullovet.
Vi hamnade tillslut (efter lite kylig vandring) på en trevlig italiensk restaurang och vi hade det mycket mysigt. Jag är inte så mycket för tentafester. Något tycker jag man ska göra efter en tenta, men man är rätt matt i huvudet och trött i kroppen efter att ha suttit en fyra fem timmar och tömt sig på all kunskap inom ett visst område. Därför passade det perfekt men mysrestaurang.

Ikväll ska vi ha julfest! Vi hade det förra året och det var ritkigt fint. Jag har hittat så fina vänner här i Uppsala och vi är bra på att ha olika terminsavslutningar och egna sittningar. Väldans trevligt och lagom pretentiöst.

Resterande helg ska jag städa, packa och försöka köpa klart klapparna.

Trevlig helg!

Ett litet försvarstal.

Ursch. Om min blogg var tråkig innan så lär den inte ha blivit bättre av att jag inte har varit aktiv den senaste tiden. Att det är mycket i skolan är inget att "örga" om. Så är det bara och som de flesta är allt lite extra stressigt inför jul.
Jag har bestämt mig för att skjuta upp sista tentan och skriva den i januari istället. Jättedumt och väldigt klokt på samma gång. Att göra saker sen sen sen är lite tokigt. Men jag orkar inte stressa sönder mig innan jul. Jag kan materialet hyffsat bra, så det är på vippen att jag skulle kunna få godkänt redan på fredag. Men å andra sidan ska Andreas plugga efter nyår så då kan jag lika gärna göra honom sällskap. Och jag tänker plugga hela den här veckan som om jag skulle tentera på fredag.

Jag har redan övertalat mig själv hundra gånger förr, så en gång till torde inte skada.

I lördags var jag med min kära familj på Cats i storstan. En mycket trevlig kväll må jag säga (men inte tack vare musikalen direkt...). En helt perfekt dag!

Nä, nu ska jag nog dricka lite glögg, ta en pepparkaka och fantisera mig hem till salssoffan i julskrud.


Arghh.



Så känner jag mig.
Men jag sitter i en tyst läsesal och tänker att det är nog bäst att hålla tillbaka mitt vrål.
Så jag kastar mig bara bakåt i stolen lite uppgivet.

Imorgon är det tentamen i "Ekonomisk historia i tid och rum".
Verkligen en trevlig kurs och det känns rätt bra inför den.
Men tentor är alltid ett stressmoment.

Helst skulle jag bara vilja strosa runt på stan och handla saker som jag tycker att jag förtjänar fast jag kanske inte alls egentligen gör det. Och handla julklappar. Men allt har sin tid. Först ska två tentor skrivas och sedan ska det ses på Cats. Vajjert, som jag nog skulle ha sagt om jag inte kom från Gävle.

David after dentist.

En av de bästa.

Ska inte tråka på en massa om hur mycket plugg det är nu.
Utan delar istället med mig av en av mina favoritfilmer. "O Brother, Where Art Thou?".
(Den går just nu på kanal9.)

Den har bra musik, härlig story med inbakningar just som jag gillar't, fin bild och vackert ljus, tjusigt tal och ur en vacker och viktig tid. Den är rolig, sorglig, spännande, vacker, berättande. Mja, den har lite av allt. Dessutom riktigt bra skådespelare.









Se den om ni inte redan sett den! Eller se den igen!
Jag har sett den flera, flera gånger och den är lika bra.

Bilder.

RSS 2.0